Samen een bijdrage leveren aan een gezondere en duurzame samenleving.

water. samen halen we er meer uit

Samen een bijdrage leveren aan een gezondere en duurzame samenleving.

water. samen halen we er meer uit

Werken bij WBL

Waterschapsbedrijf Limburg draagt innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel. Het streven naar verbetering en vernieuwing van de bedrijfsprocessen om de wereld om ons heen gezonder en duurzamer te maken is onze passie. Om die doelstellingen waar te maken zijn we constant op zoek naar de beste mensen die plezier en passie werken aan de maatschappelijke wateropgaven van deze tijd.


Bij Waterschapsbedrijf Limburg zijn circa 230 mensen actief op uiteenlopende vakgebieden: van elektrotechniek, werktuigbouwkunde, civiele techniek en milieukunde tot en met human resource management, communicatie en financiën. Ongeveer de helft van onze collega's werkt in het kantoorgebouw in Roermond; de andere helft verspreid over de provincie Limburg op een van onze 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties. Het zijn stuk voor stuk gemotiveerde collega's met passie voor water. Collega's die het belangrijk vinden een bijdrage te leveren aan een gezondere en duurzame samenleving.

Adviseur Rioleringstechniek

Minimaal HBO | 32-36 uur | € 4.500,00 bruto (schaal 10)

Senior Medewerker Veiligheid & Crisisbeheersing

De procedure is momenteel opgestart. Er kan niet meer worden gereageerd.

Vraag en antwoord

Waar kom ik te werken?

Afhankelijk van je functie werk je normaal gesproken op ons kantoor in Roermond (Maria Theresialaan) of op één van onze RWZI locaties van WBL. Een aantal collega’s zijn ook met enige regelmaat werkzaam bij andere waterschappen en gemeenten. Uiteraard kun je ook thuiswerken.


Op dit moment gelden er aangepaste afspraken en wordt er zo veel mogelijk thuis gewerkt waar dat kan. Voor een aantal functies, zoals monteurs en installatieoperators, geldt dat zij ook in deze Covid-19 tijd, op de RWZI’s en anders locaties werken.

Kan ik ook thuiswerken?

Dit is afhankelijk van je functie, maar voor de meeste functies is dat zeker mogelijk. Je maakt hierover afspraken met je leidinggevende.


Op dit moment gelden er aangepaste afspraken en wordt er zo veel mogelijk thuis gewerkt waar dat kan. Voor een aantal functies, zoals monteurs en installatieoperators, geldt dat zij ook in deze Covid-19 tijd, op de RWZI’s en anders locaties werken.

Kan ik een dag meelopen?

Bij diverse functies is het standaard onderdeel van de selectie procedure om jou als kandidaat een beter beeld van de functie en WBL te geven en wij krijgen zo een nog beter beeld van jou als kandidaat. Helaas is dat alleen mogelijk als de ontwikkelingen rond Covid-19 dat toestaan.

Hoe ziet het sollicitatieproces er uit?

Als je wordt uitgenodigd, vindt er altijd een eerste kennismakings- / sollicitatiegesprek plaats. Het is belangrijk dat we jou als kandidaat leren kennen en jij ons als potentiële werkgever.


Daarna zijn er meerdere opties, afhankelijk van de functie. Het kan zijn dat je mee gaat lopen, het kan zijn dat je een assessment krijgt of een extra opdracht om uit te werken. In de meeste gevallen vindt er in ieder geval een tweede gesprek plaats.


Na afronding van de gesprekken nemen we je contact met je op en indien we met elkaar verder gaan, vindt er een arbeidsvoorwaarden gesprek plaats.


Als je hebt gesolliciteerd en je wordt niet uitgenodigd, zullen we je dat uiteraard laten weten.

Kan ik ook parttime werken?

We zien het liefst een fulltime (36 uur) invulling, maar parttime is ook bespreekbaar. Daarbij is 24 uur wel het minimale aantal uur per week. Als er in de vacature geen informatie staat, kun je er van uit gaan dat de invulling bij voorkeur voor 36 uur is.

Wat voor een soort dienstverband wordt mij aangeboden?

Voor vacatures die tot de vaste formatie behoren geldt dat je over het algemeen in eerste instantie een jaarcontract krijgt aangeboden. Maar het is onze bedoeling om een langdurige werkrelatie met jou aan te gaan.


Het kan voorkomen dat vacatures voor een tijdelijke periode zijn, dan wordt dat in de vacature aangegeven. De contractduur kan dan ook afwijken.

Ik heb niet de juiste opleiding. Kan ik toch solliciteren?

Jazeker, het is vooral belangrijk dat je de juiste kennis en ervaring hebt. In onze vacatureteksten geven we aan wat we vragen aan kennis en ervaring.

Kan ik als ZZP-er op een vacature reageren?

Ja, dat kan als je de intentie hebt om na een aantal maanden bij ons in dienst te treden.

Kan ik stage lopen bij WBL?

Wij zijn constant op zoek naar mensen die samen met ons alles uit water willen halen. Dat geldt ook voor studenten die op zoek zijn naar een inspirerende stage of afstudeerplaats. Waterschapsbedrijf Limburg is een kweekvijver voor jong talent. Voor stagiaires en afstudeerders zijn er volop mogelijkheden: een plezierige werkomgeving, goede begeleiding en leren in de praktijk. Daar staat wel iets tegenover: eigen initiatief, eigen verantwoordelijkheid nemen en het beste uit jezelf halen! Heb je interesse in een stage plaats, stuur dan een mail met je cv, motivatie en omschrijving van de gevraagde stageplaats naar sollicitatie@wbl.nl.

Twijfel je nog of heb je vragen?

En wil je persoonlijk contact?

  • +31 (0)6 10 92 15 76

Bel met Remco Rops, Senior HR Adviseur

Twijfel je nog of heb je vragen?

En wil je persoonlijk contact?

  • +31 (0)6 55 74 22 50

Bel met Remco Rops, Senior HR Adviseur